Юридическият модел на сделката за прехвърляне на стадион Спартак и прилежащите му

...
Юридическият модел на сделката за прехвърляне на стадион Спартак и прилежащите му
Коментари Харесай

Шефът на ОбС Варна разкри как ще бъде разрешен казусът „Спартак”

Юридическият модел на договорката за прехвърляне на стадион „ Спартак ” и прилежащите му площи занапред ще бъде издирван.

Обявеното преди седмица предложение на мажоритарния акционер „ Инжстрой ”  да върне апортираните от Община Варна парцели в взаимното дружество Спортен комплекс „ Спартак ” официално е получено в общинската администрация през вчерашния ден и към този момент са предоставени оценки. След като те бъдат приключени, въпросът ще бъде прегледан от локалния парламент, изясни за Дарик Варна неговият председател Тодор Балабанов.

„ В взаимозависимост от модела, който ще се избере, ще се прецени дали общината би придобила Семеен кодекс „ Спартак ”, или единствено недвижимите парцели. Желанието ни е всички уреди да бъдат трансферирани към футболния клуб, който е напълно друг юридически индивид, и той да ги стопанисва, а постъпленията да постъпват в бюджета му ”, сподели Балабанов. По негова информация сдружение няма отговорности, а единствено насъбрани загуби.

На този етап няма публично деклариран интерес от страна на предстоящ вложител. При появяването на такъв основна роля при преговорите би следвало да има настоящето управление на футболния клуб, счита ръководителят на Общинския съвет.

„ Когато се появи вложител, тогава ще се вземе решение кой да договаря с него и какви условия да бъдат сложени. В контракта  ще бъдат планувани гаранции и за двете страни, само че е още доста рано да се разяснява ”, добави още Балабанов.

До намирането на вложител настоящето управлението би трябвало да осигури бюджета за издръжката на тима.

Както Петел писа, държавното управление ще отпусне 1 млн. лева за ремонта на стадион „ Спартак ”, който би трябвало да има нов тип до края на август идната година, когато футболният тим ще чества древен празник. Ангажиментът средствата да бъдат гласувани пое премиерът Бойков Борисов, който при започване на седмицата се срещна с някогашни и сегашни ръководители на клуба, футболисти и почитатели.  

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР